Uw Dakbeheerder
Al meer dan 25 jaar de beste service!

Schoorsteenveegbedrijf Uw Dakbeheerder is al meer dan 25 jaar een vertrouwd adres. Wij vegen uitsluitend met de beste materialen. Ook reinigen wij d.m.v. Perlon borstels. Hierdoor kan er geen schade aan uw rookkanalen ontstaan. Uiteraard zijn onze schoorsteenvegers vakbekwaam en streven wij naar 100% tevreden klanten. Uw Dakbeheerder helpt u schoorsteenbrand te voorkomen. Tevens verhoogt hij het rendement van kachels en haarden. Uw dakbeheerder is aangesloten bij de Nederlandse Schoorsteenveeg Bond NSVB.

Uw Dakbeheerder

    Schoorsteeen onderhoud

U kunt uw schoorsteen het best laten vegen door een vakman. Het vegen van de schoorsteen is belangrijk om schoorsteenbrand te voorkomen. 
Bij het stoken blijven stof en roetdeeltjes achter in het rookkanaal. Deze deeltjes kunnen zich aan de wanden vasthechten en een teerachtige laag vormen, die creosoot genoemd wordt. Dit creosoot is zeer brandbaar en vaak de veroorzaker van schoorsteenbrand.

Ook kunnen er problemen ontstaan wanneer het rookkanaal verstopt raakt. Bijvoorbeeld door een vogelnestje. Wanneer het rookkanaal verstopt is, kunnen de verbrandingsgassen niet weg. Dit levert het gevaar van koolmonoxidevergiftiging op. Ook de rookkanalen van gasgestookte kachels, CV-ketels en geisers dienen jaarlijks nagekeken te worden, Normaal gesproken zal er geen vervuiling van het rookkanaal ontstaan, het kan echter verstopt raken door bijvoorlbeeld vogelnestjes, steengruis etc.

Om uw schoorsteen en kachel in goede conditie te houden, bent u bij ons aan het juiste adres. Onze werknemers zijn vakbekwaam, werken nauwkeurig en effici?nt. En dat voor betaalbare prijzen. Voor een overzicht van onze prijzen verwijzen we u naar de pagina tarieven

   
    Reiniging mechanischE

    VENTILATIEKANALEN

Wanneer het mechanische ventilatiekanaal niet gereinigd wordt, kan vervuilde lucht in uw huis verspreid worden. Dit kan ernstige gezondheidklachten opleveren. Wij adviseren u minimaal 1 maal per jaar het kanaal te laten reinigen.


    Reparatie en onderhoud van dakgoten

Het is belangrijk om tenminste 1 keer per jaar uw dakgoot te laten reinigen. Uw dakgoot kan verstopt raken door bladeren, takjes en ander afval. Wanneer u uw dakgoot niet reinigt, kan deze verstopt raken of overlopen of zelfs beschadigd worden. Om verstopping te voorkomen kunnen wij, na reiniging, "bladvangers" plaatsen, zowel in nieuwe als in bestaande dakgoten. Wanneer uw dakgoot beschadigd is, kunnen wij deze repareren. Indien de beschadiging ernstig is, kunnen wij uw dakgoot geheel of gedeeltelijk vernieuwen. Dakgoten zijn in alle soorten materialen en maten leverbaar.

   
    camera inspectie

Het rookkanaal wordt van bovenaf met een infrarood camera geïnspecteerd. Op deze manier kan eventuele schade aan de binnenkant van het rookkanaal opgespoord worden en kan gecontroleerd worden of er verstoppingen in het rookkanaal zijn.
De op deze wijze opgespoorde schade kunnen wij herstellen, indien de schade zeer groot is, kunnen wij een nieuwe schoorsteen plaatsen. Mochten er verstoppingen geconstateerd worden, dan kunnen wij de schoorsteen voor u vegen. Een andere reden voor camera inspectie is als u wilt weten of een lang rookkanaal geschikt is voor gebruik. Bijvoorbeeld wanneer het rookkanaal lange tijd niet gebruikt is of als u een nieuwe woning betrekt.